← Forrige · Alle episoder · Næste →
E-com sommer: 5x processer, alle webshops bør have Episode 34

E-com sommer: 5x processer, alle webshops bør have

· 16:18

|

Halfdan Timm (00:02)
Christian? I den her episode i vores Ecom sommerserie, der skal vi snakke om fem processer, hver Ecommerces virksomhed bør have. Og det er nogen, som du har lavet, Christian. Og det er jo både med baggrund i, du har haft en Ecom -virksomhed, som er mere succesfuld end den Ecom -virksomhed, jeg havde, halsadisen .dk, som vi kan gennem til en anden god gang og fortælle denne historie. Men... Ej! Nej, omkring tolv år dår inden, så havde du faktisk gjort det bedre, end jeg havde. Så nej, der skulle virkelig ligge meget til.

Kristian Tinho (00:03)
Og så?

Der er

Halfdan Timm (00:29)
Men både med baggrund i din egen, vi er også en masse kunder, jeg synes, er nogle rigtig gode i blandt her. Så lad bare kasse os direkte ud i nummer 1 ud af 5. En ting, som vi jo også gør her på MarketingPod. Hvad handler det om?

Kristian Tinho (00:42)
eller højeste grad. handler omkring repurpose og den her tankegang om at repurpose sit content. Fordi rigtig mange af de ekomvirksomheder vi sidder med til dagligt, de gør det faktisk lidt svært for sig selv ved ikke at repurpose, altså genbruge det content de nu engang laver. Jeg kommer med nogle eksempler her. Hvis man for eksempel investerer i at lave produktguides til sine kunder, man har et produkt, hvor det det kræver, at kunden forstår, hvordan det bruges. Jamen så er der så mange rigtig gode klip i det her guides ofte, som

Der kan laves en voice over, kan laves nogle overlaster på. Og så har man faktisk ofte nogle rigtig gode annoncevideoer. Vi har hvert fald rigtig god erfaring med at køre de her slags videoer som annoncer. Et andet eksempel det er, hvis man skyder produktbilleder inhouse af sine produkter. Jamen så få en til at gå rundt bagved og laves nogle behind the scenes video sekvenser af det. Det plejer at fungere fantastisk på annoncerne. Det giver sådan en form for social proof derude.

Den tredje eksempel, nu ved jeg godt, de her eksempler her, ikke så meget omkring noget content, du så går ud og repurpose 'er, men hvor du rent faktisk bruger det, at du sidder og laver noget content, det kan bruges på mange forskellige måder. Et andet eksempel er, hvis man afholder kunneevents, så tage nogle videoer, sikre dig lige, du må bruge videoerne for dem, nogle gange er med i eventet, det er klog og skade, jeg sige, sikre dig lige, at du har fået lov til det. Men så tage de her videoer brug dem bagefter. Hele tankegangen er, at et input, altså

produkt shoot eller én gammel video kan faktisk blive til rigtig stort output i form af rigtig mange forskellige typer content, og som halvanden de sagde, vi bruger det faktisk også ret meget selv. Det hvad du ville sætte et par ord på, hvordan vi bruger det her.

Halfdan Timm (02:18)
Lad mig give to eksempler. Både i Obsidian, og vi har et marketingpod eksempel. Så hvis man tager Obsidian først, afholder en 15 -webinars i år. Vi afholder 42 sidste år for os selv i 2023. Det var lige lovlig mange. Der endte vi med sidde med nogle webinars, hvor der var 50 -100 deltager. Det var også okay. Men der var alligevel hvor vi tænkte, okay, vi afholder lidt færre, lidt bedre næste år. Så vi går efter cirka 10 .000 deltager på 15 forskellige webinars, og vi er sådan on track med det. Når vi har afholdt et webinar, så optager vi også lokal. Og det er sådan en ret vigtig ting.

Hvis man tager den fild som ens webinarværktøj, vi bruger 23, og genererer, så er det igennem webinarværktøjet, og er lyden ikke lige så god som hvis du optager lokalt. Så vi optager vores webinars lokalt, lokalt billede, lokalt lyd, og så klipper vi det om efterfølgende. Det gør vi også med MarketingPod her. I MarketingPod optager vi i et software der hedder Riverside .fm. Riverside .fm har en magic clips funktion.

Hvor den går ind efter en færdig optagelse og genererer sådan en fem til ti forskellige klips eller nogle forslag. Som vi så kan tage, udvælge de bedste og sætte undertekster på. Det bruger vi et værktag, der hedder Submagic til. Hvis man ikke bruger Riverside og man har optaget et andet sted. F .eks. et webinar eller et Facebook Live eller et eller andet. Så har jeg et AIT. Og det er at det værktag, der hedder opus .pro. O -P -U -S .pro. Det har vi også omtalt tidligere i MarketingPod. Fordi der kan man tage en hel times, f .eks. webinar eller Facebook Live udsal eller hvad det nu skal være.

Og så klipper det værktøj om til 10 -15 små videoer. Og værktøjet er faktisk virkelig, virkelig godt til det. Altså meget, meget påstående overrasket de gange, har brugt det.

Kristian Tinho (03:54)
Hvis vi lige hurtigt bliver inden for det her med genbruge sit materiale, så kan det altså også godt bruges ret effektivt, når man for eksempel går til udlandet. man e -commerce i Danmark, og er man lige åbnet i Sverige, så kan det altså være ret fordelagtigt rent økonomisk, men også et tidsmæssigt, at kunne tage nogle af de videoer, der har fungeret ret godt i Danmark.

få lavet en voice over i det pågældende sprog, i her tilfælde i svensk, og få lavet nogle undertekster dertil. Det lyder måske mærkeligt, ja der er nok nogle bevægelser med laberne, der ikke sidder helt i skabet. Men hold op, hvor har vi set det her fungere godt, og vi har endda testet op imod videoer lavet af lokale personer, hvor det bare stadigvæk outperformer de her videoer, vi har fået lavet i Danmark, hvor vi har puttet voice over ind. Og det er igen det hele tankegangen med at genbruge noget af det content, du allerede har lavet, og ikke skulle ud og genopvinde dem dybe til lærken en gang til.

Det er process eller tip nummer 1.

Halfdan Timm (04:47)
Lad os tage tip nummer to. Du får lige lov til at starte med at fortælle om den, og så kommer jeg til at stille et meget kritisk spørgsmål til den bagefter. Nu har jeg sådan en forberedt der på det. Så først fortæl om den gode idé, og så får du mit kritiske

Kristian Tinho (04:58)
Yes, det her handler om oversættelser på i -go -soren speed dial. Det kommer sig af, at vi oplever rigtig ofte, at oversættelser inde for e -comm kan tage rigtig lang tid, og det bliver ofte en kæmpe stor flaskehals, især hvis ikke man har en lokal country manager tilknyttet. Og det der er i det der, når man har en annonsetekst på dansk, som man rigtig gerne vil have oversat til svensk eller norsk, eller hvad man nu gerne vil have den overset til, det

og det holder hele processen tilbage, hvis ikke man kan få det ind med det samme. Det vi har haft rigtig stor succes med, det er faktisk at få 1 -2 dygtige freelancer tilknyttet ind i rigtig mange af vores kunder, bruger Slack, ind i en Slack -kanal for hændelsvis det ene land, det andet land og det tredje land. Og herinde så uploader man så de her opgaver. Altså man uploader basically bare en Google Docs -fil med de her annonsetexter eller tekster til hjemmesiden, der nu engang skal oversættes. Og så er der en intern regel om, at den første, ser og tager sig af opgaven,

De markerer lige med sådan checkmark. Det kan man gøre på Slack, det kan man sikkert også på de fleste andre systemer. Og der... Åh åh... Ja?

Halfdan Timm (05:59)
Nu kommer mit kritiske spørgsmål. Hvorfor skulle man gøre det her, når du har AI til at oversætte?

Kristian Tinho (06:07)
Det selvfølgelig rigtigt. Issuet er, at med AI får vi ofte 80 % af vejen. Der mangler lige de sidste 20%. Der er flere cases, er begyndt på at køre den igennem en AI -oversetter først. For så dernæst at sende den ind i den her Slack -kanal til de her oversættere, så går fra at skulle oversætte 100 % til faktisk mere at proofread det. Og det er klart. Det gør også, at tingene går rådigere. Så det er fuldstændig rigtigt. Det er en god pointe.

Halfdan Timm (06:29)
Mmm.

Den køber jeg også, fordi jeg har særlig lagt mærke til det med Tyskland, hvor nogle gange så oversætter vi sådan ord for ord eller direkte med os over til noget, ikke rigtig giver mening. Og faktisk både Tyskland og Finland, nu har vi også nogle kollegaer i Finland, der har prøvet at oversætte nogle marketing -relaterede opslag. Jeg fandt ud her et eller andet dag på finsk. Hvis du er på dansk, der kan du sige optimere dine Clavio flows. Og så ved du godt, hvad jeg mener. Du tager dine automations i Clavio og så optimerer du dem. Det betyder optimering Clavio flows.

På finsk er der ikke et ord for flow.

Kristian Tinho (07:04)
Okay!

Halfdan Timm (07:04)
Så da jeg oversat den via AI optimere din Klaviyo flow, større forbindelse med nogle kreativer, der omhandlede server -side tracking til Klaviyo, så fik jeg lavet den på dansk, fik jeg lavet den på tysk, alt er godt. Jeg får AI -oversatten til finsk, og så skriver vores finske kollega tilbage, hvad du prøver at skrive, Halvdan. Og så tænker jeg, det burde være åbenlyst. Jeg skriver optimere dine flows. Nå, okay. Jamen det fordi, det der står, det er sådan, optimere din Klaviyo arbejdsmetode, og de forstår ikke rigtig, hvad det var, jeg mente med det. Men de har som ikke et ord for flow, så de har bare taget det ord, sådan synes arbejdsmetode og flow.

Ja, det skulle nok over i samme retning. Så jeg havde fået sådan kreativ, der ingen mening gav, og mit finske var ikke godt noteret, antipaseret det. Så må sige, jeg køber også den der med A i oversættelse, 80 -90 % af vejen, og så har jeg mulighed for at få tilrettet det bagefter. Lad os tage punkt nummer tre. Den her synes jeg er fed, både på grund af øget kommenteringsrate og på grund af muligheden for at få stjerner i ens Google Ads -resultater. Der er flere flure, kan smække på en gang her. Hvad handler det om?

Kristian Tinho (08:01)
Det handler om automatisk at indhente produktanmeldelser. Så ikke bare anmeldelser af selve forretningen på ordnet basis, men helt ned på produktniveau. Det kan gøres automatisk. Er man i Shopify, så kan man bruge diverse apps dertil. Er man i andre systemer, så kan det også gøres automatisk. Det kræver måske bare lidt mere at nogen plugins, eller at man selv sætter noget automatik op bag. Men hvorom alting er at få indhentet de her produktanmeldelser på produktniveau, det er så pokkers.

... vigtigt, hvis man gerne vil. Som du selv siger, Helfton, oprettholde eller i hvert fald øge ens konverteringsret. Man gerne vil sikre sig, eller i hvert fald forsøge sikre sig, om man får de her stjerner med ud på Google Shopping -resultaterne med videre. Det er en no -brainer, men der er faktisk rigtig mange, der ikke gør det. Og det er måske fordi, man overtænker, hvor svært det er, at det behøver det faktisk ikke nødvendigvis at være.

Halfdan Timm (08:50)
Den ting jeg nævner med Google Ads, er, er noget, hedder Product Ads Ratings Extension. Og det betyder, at når du så har dine produkter inde i Google Shopping, de lige en anmeldelse på. Ved du hvad, jeg lærte en sjov ting for en af vores kollegaer i PPC Kristoffer tidligere dag. Han sagde, at Google viser ikke din Product Ratings, hvis de under 3 ud af 5 stjerner. Visste det?

Kristian Tinho (09:09)
Okay, nej, det vidste jeg faktisk ikke. Okay?

Halfdan Timm (09:11)
Den var også lige for mig. Det er fandme frækt. Så hvis du har fire eller fem stjerner på produktet, så vil Google gerne vise dem. Hvis du har tre eller hundrede, så viser de det bare ikke. Så hvis nogen sådan har tænkt over, hvorfor ser jeg aldrig et dårligt bedømt resultat eller produkt i Googles shoppingresultater, selv fordi de ikke viser... Altså, jo hvis de viser produktet, du kan stadig købe et dårligt produkt. De viser bare ikke ratings på det. Det var en dyg for mig. Men jeg kan også godt se... Nej, men jeg kan også godt se, at det tanker dig, at kompenseringsraten, hvis du ser i Googles shoppingresultater, når den har fået to ud af fem.

Kristian Tinho (09:18)
Okay!

Jamen, det er rigtigt.

Det har jeg aldrig tænkt over.

Halfdan Timm (09:40)
Okay, jeg køber noget andet. Så det synes jeg bare var en sjov detalje. Genial set at google, vores kunder sælger dårlige produkter. Hvad gør vi ved det? Vi gemmer bare det faktum, at det er dårlige produkter, og så viser vi nogle andre i stedet for. Lad os tage punkt nummer fire. Det her punkt, det tror jeg, er overset af langt de fleste annonsører, og det kan virkelig have en stor og skadelig effekt på ens Facebook -annonsering. Og der taler vi om kommentarer på ens page Social Annonsom, og jeg tænker særligt på Facebook.

Kristian Tinho (09:40)
Præcis.

Halfdan Timm (10:10)
Det, handler om, at når man laver annoncer på Facebook, så opretter man jo et opslag. Det opslag, har folk mulighed for at kommentere på. Nogle gange kommenterer de søde ting, men nogle gange har folk for god tid. Det hender desværre også på Facebook. Det hender især på TikTok. Det kan vi lige komme tilbage til. Men der kan de altså komme med nogle negative kommentarer. Og hvis du vil lade de negative kommentarer stå, så er klart, kan have en negativ effekt på kommenteringsratten, hvis folk, ser et produkt, er interesseret i, og så bare ser enten produktet eller shoppen blive hævlet ned i kommentarfeltet efterfølgende.

Måden at løse derpå er ret nemt. Man er logget ind i ens business, er på Facebook, og så holder man simpelthen øje med det. Der findes tredjepartsværk, du kan bruge til det her. Det ikke nødvendigt. Du kan bare have det åbent i en fagne, og så får du notifikationer, når du logget ind som siden. Det, vigtigt, i forhold til en episode, handler om process, der er der en, har ansvaret. Der er en person i virksomheden, skal have ansvaret for det her. Det kan være en person, hedder, når du starter dagen, så går du lige ind og tjekker, hvad der kom med et kommentar, siden du var på arbejde sidste gang, og så enten sletter og blokere

For i mange tilfælde, hvis folk beskriver noget lort, er det min erfaring. Så er det ikke værd gå ind og diskutere. Så er bare slet at blokere. I stedet for, du videre. Og hvis du skriver reelle spørgsmål, så kan du svare på dem. Så kan det være med at bruge det som et salgsredskab, fordi der sidder folk med spørgsmål med ens produkter, man gerne vil besvare. Det der bare typisk sker, som jeg har oplevet, det er, at ikke nogen, har ansvar for det. Og så bliver det ikke gjort, og det kan både koste salg, man kunne have fået, fordi folk distiller et spørgsmål, som de ikke får svar på. Men det kan også trække virkelig ned, hvis folk skriver negative kommentarer derinde.

Og nu er du jo TikTok, i modsætningen til mig. Jeg har bedre ting at lave. Særligt Twitter er de bedre ting, har at lave. Mit indtryk fra TikTok er, at folk er lidt mere offensive derinde. Det er sådan lidt... Reddit. Er det rigtigt forstået?

Kristian Tinho (11:47)
Jamen, jeg skulle lige til at lave den sammenligning. De er nådesløse. Der er rigtig mange derinde, er anonyme. det gør bare... Altså, lige så snart du er anonyme på nettet og har for meget tid, som du siger... Jamen, de er simpelthen nådesløse derinde. Der skal man altså lige være obs. Det er frustrerende.

Halfdan Timm (12:03)
De skulle ikke nogen tabere. Folk der sidder og bruger hele dagen på skrive negative kommentarer, det fatter jeg ikke noget af. Men ja, det skal man lige være opmærksom på. Hvis man oplever, man får flere negative kommentarer på TikTok, er ikke dig, det er bare alle taberne, er blevet tiltrukket af negative og anonyme profil. Og så sidder de og har åbenbart ikke bedre at lave. Det skal man så moderere sig ud fra. Lidt i samme stil, så har vi tip nummer fem. Hvad handler det om?

Kristian Tinho (12:30)
Det handler om at gennemgå og svare på offentlige anmeldelser, er på virksomhedsniveau. Det kunne være på Google Reviews, kunne være på Trustpilot. Alle de her steder, der nu en gang bliver samlet anmeldelser omkring en. Rigtig mange glemmer faktisk at tjekke de her anmeldelser, og det kan faktisk skade konverteringsretten enormt meget, hvis der ligger nogle trælser anmeldelser, nogle uheldige anmeldelser, og flyder rundt op i toppen af de her sider. Så det er det første folk ser, når de lige skal ind og tjekke på Trustpilot, lige ind på Google og tjekke om den her virksomhed rent faktisk er reel. Og det er bare ærgerligt, hvis man faktisk driver

Det kan være en fordel at svare på alle anmeldelser. ved, der nogen, kun tager sig tid til at besvare de dårlige anmeldelser, fordi så er der tidsoptimerede, og det giver også fin mening, men der kan faktisk være en fordel ved at svare alle anmeldelser. Også de gode. Et, viser noget social proof, at du tager dig kunderne, og at du er glad for det osv. Det viser, nogen bag skærmen. Men derudover, gør det også, at de her anmeldelser, altså hver anmeldelse, faktisk fylder lidt mere på siden. Og jeg er faktisk lidt i tvivl om, det stadigvæk er sådan, men engang på Trustpollet, der var...

De her virksomhedssider med reviews var limited til X antal plads. Så i og med at du svarede på en anmeldelse, skubbede du de anmeldelser ned, som du ikke gad have på side 1. Så det var en måde at sikre sig på, at man kun viste gode anmeldelser. Det er gammelt trick, men rationale er, at det samme social proof viser, er der.

Halfdan Timm (13:57)
Ved du jeg har lige opdaged noget sjovt, fordi nu snakkede vi lige om Trustpile og Google -anmeldelser, så gik jeg lige ind, og jeg kan huske, at nogle gange så har vi fået nogle anmeldelser på Obsidian's Google -profil, hvor det tydeligvis folk har vel anmeldet noget andet end os. Det må vi lykkes med at få fjernet, så tjekker jeg lige min egen navn. Jeg kan se, jeg har fået en étstjernet anmeldelse på Trustpile den 9. november 2016. Den har aldrig opdaget, fordi der er en, der er

Halvstaten10 .dk, som er sådan min personlige blog, som jeg ikke bruger længe, men som bare sådan kontaktinformationer og sådan noget. Jeg som helst fået en ælstjertet anmeldelse den 9. november 2016, hvor Peter Hansen, enormt generisk, han skriver titel, er meget aggant indehæver.

Og teksten det er... Brug ikke tid på ham. Har mail fra ham, hvor han kun bruger tid på det, han synes er spændende. Han har så mange kunder, at han selv kan vælge at brave i dem, som han skriver. Og jeg vil gerne benytte lejligheden til, otte år for sent, at sige undskyld til Peter Hansen. er jeg virkelig ked af. Jeg kan ikke huske det. Jeg ved ikke, hvad jeg har skrevet. Men altså...

Ja, det ved jeg ikke lige. Jeg getter på, der er sket. er, nogle gange får man nogle henvæld, som hvor man tænker sådan, det skal jeg ikke være med i det der. Og så kan man godt, i stedet for at forklare, hvorfor folks projekt ikke er særlig fedt, så kan man godt skrive, ej, jeg har faktisk lidt fortrævlig øjeblik i det. Hellere lykke med at finde nogle andre.

Kristian Tinho (15:30)
Det her er den eneste anmeldelse. Du har et gønhånd i gennemsnit på 3 ,2. Jeg ved ikke lige, denne algoritme fungerer.

Halfdan Timm (15:33)
Det det næste anmelse.

Jeg vidste da ikke, nogen, havde anmeldt min personlige blog på Trustpilot. Jeg tror, vil gå ind og svare på den, når vi er færdige med at optage den her.

Kristian Tinho (15:49)
Jeg gør det, så kan jeg lave nummer to et stjerne anmeldelsemens. Enig med Peter.

Halfdan Timm (16:00)
Åh for helvede. Nå, men tak for lige at gøre mig opmærksom på det, Senjo. Den ser jeg så 8 år efter, at den kom. er sgu keder af. Peter Hansen, hvis du lyder med her, for real, jeg lover, er ikke så afgørende i virkeligheden, som jeg måske har givet indtryk af. Det er sgu keder af. Tak fordi du lyder med til MarketingPod.

Se episodeoplysninger


Abonnér

Lyt til Marketingpod.dk med Halfdan Timm med en af vores mange populære podcastapps eller -arkiver.

Apple Podcasts Spotify Overcast Pocket Casts Amazon Music
← Forrige · Alle episoder · Næste →