· 14:02
Halfdan Timm (00:02)
Christian?
Kristian Tinho (00:03)
Den her episode af Marketing Pods Shorts, som er vores korte podcast imellem de almindelige episoder handler om det Clayview hack, som næsten ingen kender til og rigtig få taler om, men som faktisk kan sætte ekstra skub i fx din Abandoned Cart Flows. Det skal handle om server -side tracking til Clayview, så hvis du gerne vil sende 15 % flere relevante personer igennem din flows, som fx også om tidligere nævn Abandoned Cart Flowet,
Så er det altså nu du skal spise øre, fordi jeg ved, at halvstanden har en treat for you.
Halfdan Timm (00:37)
Jeg tænker, at folk, der har lyttet med mig tidligere, ved, at der ville komme noget om tracking på et eller andet tidspunkt. Nu kunne vi altså ikke holde den længere. Men det, jeg synes... Ja, virkelig. Og du holdte den i en måned. Det, der er interessant ved det her, det er server -site. I sig selv tror jeg, at der er mange, der har en conceptual idea om, vi kommer lige tilbage til, hvad det er. Men i forhold til Klaviyo, ikke særlig mange. Det er først fornyeligt, at det er blevet rigtig muligt. Og det er ikke en native i Shopify, som Facebook er.
Kristian Tinho (00:43)
Jeg forsøgte ellers, beglærer.
Halfdan Timm (01:06)
Så det er altså ikke noget man har automatisk, hvis man har Shopify eller andre værktøjer. Så det er sådan lidt, jeg vil kalde det undervurderet, fordi det har ret stor impact. Men der er ikke særlig mange, der gør det, og jeg tror også, det er fordi, de ikke ved, at det er en mulighed. Så det ender vi på de næste 15 minutter.
Kristian Tinho (01:19)
Det var nyt for mig, skal jeg være helt ærlig og erkende. Det var helt nyt for mig, da du kom og fortalte mig om det. Det blev vi altså nødt til at tale om.
Halfdan Timm (01:26)
Ja, og det er også først for nylig, vi er begyndt at opsætte det for vores kunder, fordi tidligere har det teknisk ikke været muligt. Man kan sige, at for at man kan opsætte ting i server -site, så kræver det, at vi kan sende tingene i server -site. Det er én ting, men Klaviyo eller andre platformer skal også være i stand til at tage imod tingene i server -site. Og det har de ikke været i lige så lang tid, som fx Meta og Google har. Lad os lige starte med at sige, at Klaviyo nu arbejder du primært med e -commerce, Christian. Jeg tænker, at det er vel ikke alle dine kunder, der bruger det, men det må være en stor del af dem.
Kristian Tinho (01:50)
Rigtig mange af dem. Med god grund for det, vi anbefaler det til langt de fleste.
Halfdan Timm (01:56)
Har du købt aktier i det klæde, vi jo bliver børsensadede for få måneder siden.
Kristian Tinho (02:00)
Ikke nu, men det kommer.
Halfdan Timm (02:02)
De faldte 30 % fra starten af, så det var måske fint nok, at du lige ventede et øjeblik. Ja, at du lige ventede et øjeblik. I øvrigt interessant.
Kristian Tinho (02:06)
Og det er det jeg sidder og løber med.
Halfdan Timm (02:13)
Tænk omkring Klaviyo. Det er et Klaviyo 10 -15 % af Shopify. Så hvis man køber aktier i Klaviyo, så køber man også en lille smule ind direkte i Shopify. Det er et play på hindanden, men det er også den største del deres kundegruppe kommer fra. Så der findes jo andre email -værktøjer end Klaviyo, men de har også en meget dominerende position blandt mange af vores kunder i opse. Det er en digital, særligt dem der kører på Shopify. Der er det faktisk de fleste af dem der bruger det. Det er et dejligt værktøj. Det stiger lidt pris. Det er der også mange af de andre værktøjer, der gør, så det er ikke et billigt.
værktøj længere på den måde, det var jeg ville sige, som jeg skal huske at ryde op i ens kontakter nogle gange. Men det er et dejligt værktøj, både fordi de har et godt analysemodul, lidt væk CDP, og så er deres automations bare rigtig, rigtig god. Hvad er de mest hybige automations, du plejer at sætte op i de projekter, du kører?
Kristian Tinho (03:00)
De mest hybige du tænker på flows og triggers er Abandoned, Abandoned Card og Abandoned Checkout. Og nu siger jeg de to, fordi det er faktisk to forskellige. Der er mange der ikke kender differensen. Browse Abandonment er også et rigtig godt flow. Når folk har hørt ind og kigge på et produkt, der er hoppet ud igen uden at købe. Der bliver vel gerne ramt igen. Der er en del, men det er sådan de tre. Der er virkelig gode resultater med dem.
Halfdan Timm (03:08)
Jeg har allers lige taget differenciering med dem om lidt også. Det er vigtigt at nivne.
Ja. Og nu sagde du, at du kart, a banden, og checkout a banden, men er ikke det samme. Hvad er det, at det er differenciering mellem de to, og sætter du to forskellige flows op til dem?
Kristian Tinho (03:37)
Ja faktisk, fordi i AtuCard har folk lagt noget i kurven, men ikke gået videre til check -outen. Altså der hvor du indtaster din adresse og dine købsoplysninger. Du har bare lagt det i kurven. Og hvis man kommer til, og det er desværre set rigtig mange gange, så er det noget man godt lige kan gå tilbage og check op på. Hvis man er kommet til kundesæt abandoned check -out op, så miser man faktisk alle dem der bare har lagt noget i kurven, men ikke har gået videre. Det sker altså relativt ofte, at folk gør det. Så det er lige et lille tip herfra.
Halfdan Timm (04:07)
Og det der er interessant, det er, hvis man læser Klavios seneste email marketing benchmark rapport, som de udgiver i hvert fald en gang om året, ved faktisk ikke om det er hyppigere. Men hvis man læser den seneste version af den, som jeg har været inde og gøre, så kan man se, at Abandoned Cart Flowet, uanset om det så er den ene eller anden trigger, men det er i hvert fald det, de omtaler som Abandoned Cart Flowet, det er den mål på omsætning per email, mest profitable automation, der ligger i Klavios. Den gennemsnitlige værdi af en Abandoned Cart udsendt email er...
Næsten 50 kr. Altså hver eneste gang en virksomhed på Klaviyo sender den ud, så omsætter de næsten 50 kr. på den. Så det er meget meget højt, fordi så er der altid spørgsmål om incrementality. Er der nogen af de personer, der får den mail, der havde købt den alligevel? Det er der helt sikkert, men der er der ødermand med også plads til 50 kr. per email. Det er sindssygt vigtigt. Spørgsmålet er jo så, hvordan kan vi sende flere Abandon Card emails ud, når de virker så godt?
Kristian Tinho (04:52)
Ja.
Halfdan Timm (05:02)
Vi kan jo starte med den dyre og dårlige løsning. Det er at du bare skruer op fra Facebook og Google, så du får flere folke ind på siden til at lave nogle abandoned cards. Men du sender flere emails, det er nok ikke en kanon god forretning. Den anden er at identificere flere af de brugere, der rent faktisk gør det, men ikke bliver målet i dag. Og det er der, hvor server -site kommer ind og forbedrer effekten og afkastet al den annoncering, du laver. For at forstå det, så skal man lige forstå, hvad det er for en slags sproring, vi har normalt på Klaviyo, hvis ikke vi har gjort andet. Og den, som næsten alle kører med i dag. Det er det, man kalder client -site.
Det kalder man det, fordi sporingen ligger i klienten som det man kalder enheden, der besøger siden. Det kan være din mobiltelefon, din computer eller din Playstation 5, som du går på nettet med. Det er din internetklient, som det hed i gamle dage. Det er klient -declined site tracking. Når jeg går ind på en webshop på min telefon, så er det noget Javascript, der ligger på telefonen, der sender data til Klaviyo, der identificerer mig som værende.
Jeg har været inde på siden, og jeg er en identificeret bruger, og nu har jeg lagt et produkt i kurven, og så kan vi sende en e -mail ud. Så udfordringer vi bare. Der kan ske nogle ting, som gør, at man ikke får den her datacenter i stedet. De tre største problemer i praksis er intelligent tracking prevention på alle Apples enheder, der sletter din cookies automatisk. Så er det privacy browsers og adblockers. Bruger du egentlig en adblocker, Christian?
Du trækker lidt på den. Er det nu du siger, at du har en installeret af research -hensyn eller et eller andet?
Kristian Tinho (06:19)
Øhm, det... Jo, det gør jeg faktisk. Det gør jeg faktisk.
Det mærkelig er, at jeg har slået den frem på langt de fleste af de emmelser, jeg rent faktisk bruger, fordi jeg gerne vil se nogen sådan her. Så jeg burde nok egentlig bare slå den hele.
Halfdan Timm (06:36)
Ja, det burde du. Jeg har selvfølgelig ikke en adblocker, og jeg trykker altid jer til cookies. Jeg er en del af løsningen her, jeg har ikke en del af problemet. Men det er der mange andre, der har, og det er ikke alle adblockers, der går ind og fjerner dine scripts. For eksempel Klaviyo, Google Analytics og Google Ads, men det er der faktisk en del af dem, der gør. Så de her tre problemer, de gør, at det er meget mindeligt, at man f .eks. i Google Analytics 4 måler 20 -30 % færre konvertering, end man har haft. Og der er det nemt at se, fordi du ved, du har omsat 100 .000, Google Analytics siger 70 .000, okay, du mangler 30 .000.
Det er det fuldstændig samme, der sker på Klaviyo. Det er bare ikke lige så synligt, fordi du ved ikke, hvor mange mails du kunne have sendt. Men det er enten mails, du sender i din Flows, i det Browser -abandonament og Karta -abandonament. Det er nok 20 -30 % under, hvad du i virkeligheden kunne have gjort. Og hvis du har meget med yngre brugere at gøre, som har endnu flere iPhones og adblocker, så er tallet endnu større. Så det er fuldstændig det samme. Hvis du er vant til at track for lidt på Google Analytics 4, Google Ads og medias, så tracker du også for lidt på Klaviyo. Det er bare ikke lige så tydeligt for dig. Så det er jo det problem, som vi gerne vil have løst. Og man kan sige, det du vinder ved at g
Den ene er, at du måler flere af de køb Klaviyo skaber, eller i hvert fald var med til at skabe. Og så igen, der er et spørgsmål om incrementality. Hvis en person åbner en mail fra Klaviyo, ikke klikker og køber indenfor 40 timer, var det så på grund af Klaviyo? Måske. Men den tæller med. Det kan man så vælge at tro mere eller mindre på. Men jeg vil gerne have maksimal datamængde ind på den tilskrivningsinstilling, jeg nu engang har valgt. Så hvis jeg har valgt, jeg gerne vil tælle dem med, så vil jeg gerne tælle dem alle sammen med. Men det er mest en analyse ting. Det hjælper dig til at se, hvordan din e -mail -marketing virker.
Den anden ting, og det er altså den vigtige her, det er, at du kunne nok godt sende 20 % flere abandoned -cardi -mails ud, end du gjorde i dag.
Dik, dik, hassebisepenge.
Kristian Tinho (08:14)
Prøv at tænke på det på overlig basis. Hold...
Halfdan Timm (08:19)
Og det bruger du allerede har betalt for at få ind via Google Ads eller Facebook Ads eller serverarbejde eller dine andre emails. Du har allerede haft omkostningen på dem, men det er ikke alle sammen, der rent faktisk bliver sendt ud. Så server -side tracking til Klaviyo har til formål at få flere personer ind i dine automations, så du kan øge omsætningen, og du måler i øvrigt også i flere konverteringer. Men det er en sidebronis for mig. Det handler om at øge omsætningen. Ikke måle mere, end omsætningen du alligevel har skabt, men det opnår begge ting. Så kan man sige, hvordan gør man rent faktisk det her?
Og hvorfor har jeg ikke gjort det endnu? Så man kan sige, årsendt som du ikke har gjort det endnu, der findes ikke nogen one -click løsninger på det her lige nu. Du kan ikke gøre det i Shopify, og hvis du bruger i et superfint værktøj, som fx Reaktion eller Profitmetrics, som kan give dig det til Google Ads og Mesa Ads, så giver det dig ikke til Klaviyo lige nu. Så der er ikke nogen one -click solution, som giver dig server side på Klaviyo. Der er tre andre løsninger. Vi tager dem fra den værste til den bedste. Den værste løsning er, at du kan bare kode det hele selv.
Altså, Klévius API 'er, de er åbne. Du kan bare gøre det. Årsagen til, at der ikke er så meget, der gør det her i praksis, det er, at... Jeg ved ikke, har du nogensinde bedt nogen om at custom -code en løsning op til en platform, de ikke har arbejdet med før, men nogle API 'er, de ikke kender? Det er dyrt. Altså, det er dyrt, og du skal veligeholde det selv, og det bliver bare... Det bliver træls. Så det kan du. Det vil jeg ikke anbefale. Så er der to andre løsninger, som jeg har set virksomheder bruge. Den ene, det er, hvis du specifikt er på Shopify.
Kristian Tinho (09:29)
Det tør jeg slet ikke bed folk om.
Halfdan Timm (09:46)
så findes der en tracking app der hedder Elevar. Den findes på, jeg mener det GetElevar .com. Den kan hjælpe dig med at sætte server -side tagging op til både Klaviyo, Meta, Google Ads, alle mulige andre platform. Den er ret nem, ret hurtig og ret dyr. Så du skal regne med, at det bliver en omkostning på lad os sige 50, 100, 200, 100 .000 om året, afhængig af hvor mange order du har, fordi den er besæt på hvor mange order du har. Men den er ikke billig. Det er bedre end ikke at gøre det, men det er ikke billigt.
Så er der en tredje løsning, som er den jeg vil anbefale, og det er den vi implementerer for vores kunder. Det er at sætte det op via ServerSite Google Tag Manager. Og ServerSite Google Tag Manager, det er som regel den metode vi bruger til at implementere ServerSite på Google Analytics 4, Google Ads, Meta Ads, Snapchat, TikTok, Pinterest og også Klaviyo. Det er teknisk set det, der hedder Client -side Initiated ServerSite Tagging, hvor man opsamler data i klienten og sender videre server til server. Teknikken i det kan vi altid gennemgå på et andet tidspunkt, men...
Det man konceptuelt skal forstå med server -side tagging via Google Tag Manager, det er, at du får næsten alle fordele til en brug i del af prisen. Fordi en opsætning af server -side Google Tag Manager, det koster måske 10 .000 -15 .000 kr. engangs, koster måske 20 .500 -100 .000 kr. om måneden, og så er det det, og du får 99 % af verdien, du får på alle andre måder. Så det er i praksis den i min opsigt bedste måde at gøre det på, og det er sådan, vi implementerer for de fleste af vores kunder. Server -side via Google Tag Manager kan man implementere selv. Der findes guides til, der er godt materiale.
Man skal nok være lidt udviklingsfærm. Du skal ikke være bange for at lave noget JavaScript og sæde og lave containers og debocke og eventuelt tilrette dine data layers og sådan nogle ting. Hvis det ikke lyder kanonfedt, så er det nok nemmere at betale nogen for at gøre det, fordi der er kun ting, der skal gøres en gang, og så virker det. Men det er der, og det er ikke sådan fuldstændig custom kodeløsning, hvor du skal enderfixe din egen API endpoints osv. Det er lidt teknisk, og hvis ikke man har vant sig kodet, så skal man nok ikke begive sig ud i det, men det er ikke en sindssyg omgang.
Kristian Tinho (11:43)
Konklusionen... Ja... Du sagde jo faktisk selv, at det var relativt nyt, at det jo hurtigt kunne lade sig gøre, ikke?
Halfdan Timm (11:43)
Hvorfor tror du, der ikke er flere, der har hørt om det her?
Jo, alligevel er det ikke splinternyt. Altså jeg tænker også, hvorfor gjorde vi ikke det her for... Vi kunne godt have begyndt det her for et halvt til et helt år siden, hvis vi lige havde været lidt hurtigere.
Kristian Tinho (11:55)
Ja.
Det er et godt spørgsmål. Udviklingen presser i den retning, at det bliver sværere og sværere for os at track. Så nu begynder vi at kigge på de løsninger, der en faktisk er for at track endnu mere. Jeg har ikke noget godt bud ud over det. Har du et bud på det?
Halfdan Timm (12:13)
Ja, altså mit bedste get, nu når jeg tænker over det, det er, at der også er et større fokus på probabiliteten nu, end der var for et par år siden. Altså hvis man tænker på 2020 og 2021, det var zero interest rate policy, og folk de købte alt muligt lort online, og sad hjemmefra med deres corona -text, og der var bare gang i den. Så der var der måske også mere fokus på at vækste omsætningen, og der var virkelig mange kunder i markedet, og man skulle bare give den gas, for folk var tvunget til at handle online. Hvor...
2022, 2023 og 2024 har været en anderledes oplevelse for mange webshops, hvor deres resultat er gået ned. Der har været skifte i retning af profitibilitet. Og det her er et profitibilitets -measure. Altså det hjælper dig med mere omsætning uden at bruge flere penge på spend. Og hvis du kunne vækste 50 % på Google Ads, var det måske det du gjorde i stedet for at vækste 15 % profitibilitet på email marketing. Men nu er det bare en anden tid. Så jeg tror, at der er rigtig mange, der gerne vil vækste deres email marketing -opsætning med 15%.
Du betaler ikke flere penge til Klaviyo for at gøre det. Du skal ikke have flere kontakter. Du skal bare matche flere personer og sende flere emails.
Kristian Tinho (13:15)
som vi har brugt penge på at få ind på hjemmesiden. Så konklusionen er overordnet set, at det er som jeg har hørt det, en no -brainer at komme i gang med, og det handler om at sætte server -side tracking op. Der er forskellige muligheder for hvordan man kan gøre det, men det skal bare gøres.
Halfdan Timm (13:33)
Det vil jeg også sige, uanset hvem der gør det. Det er det vigtigste. Hvis emailmarketing er en reel omsætningskanal for virksomheden, så får du de 10 -15 % ekstra ud af den, hvis man bare sender 10 -15 % ud af din automations. For mere ud af de flows, du allerede har bygget, de mest profitabelige emails, du allerede sender, det er no brainer. Kæmpe anbefaling herfra.
Tusind tak for at I har lytte med til dagens episode.
Lyt til Marketingpod.dk med Halfdan Timm & Kristian Tinho med en af vores mange populære podcastapps eller -arkiver.